Salata bulgareasca
Ingrediente: 1/2 varza alba (mica), 1 ceapa rosie, 1 castravete, 1 ardei gras (mai mare), 3 rosii, 200 g sunca de praga, 2-4 linguri maioneza, zeama de la 1 lamaie, 5-6 masline negre fara samburi, 150 g branza telemea
Se toaca varza si se aseaza pe fundul unui castron. Castravetele se spala, se taie in jumatate si apoi feliute. Se aseaza peste varza din castron.
Maioneza se intinde peste varza si castraveti, iar deasupra se stoarce lamaia. Peste aceste straturi se adauga stratul de ardei gras tocat cubulete, rosiile tocate tot cubulete, sunca de praga tocata marunt si ceapa rondele.
Deasupra se rade branza telemea, pe toata suprafata castronului, se orneaza cu maslinele negre si cateva felii de rosii.
Se poate servi si in castroane separate, pentru fiecare persoana, urmand pasii de mai sus pentru fiecare castron, in parte.