Ghiveci calugaresc
Ingrediente: 4-5 cartofi, 1 dovlecel, 3 cepe, 1 farfurie fasole verde, 2 legaturi patrunjel verde, 3 morcovi, 1 conopida, 1 telina mica, 5 rosii, 2 ardei grasi, 1 varza mica, 100 ml bulion de rosii, 1 pahar ulei, sare, piper
Telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja. Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei. Legumele se taie cuburi (cartofii, dvlecelul), felii subtiri (morcovii telina, rosiile), fideluta (varza), bucatele (conopida, fasolea verde, ardeii).
Se pun toate peste ceapa, sa se caleasca putin. Se stinge totul cu apa, se sareaza, se pipereaza, se presara verdeata, nu toata, si se da la cuptor, aproape 1 ora.
Cand se scoate din cuptor se presara restul de patrunjel si este gata.
at 12:49 pm