Sfecla rosie pentru iarna
Ingrediente: sfecla rosie, otet diluat in apa (250 ml otet in 750 ml apa)
Se spala sfecla foarte bine, sub jet de apa, se zvata si se pune intr-o tava la cuptor, la foc potrivit. Se coace pana cand se inmoaie coaja.
Se scoate sfecla rosie din cuptor, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se taie felii rotunde, cubulete (dupa preferinta), se aseaza intr-un borcan si se toarna peste ele otetul stins in apa (nu necesita fierbere).
In acelasi mod se poate proceda si daca doriti sa o mancati in acea zi. Puteti adauga hreasn, dupa gust, care se curata de coaja si se da pe razatoarea mica, adaugandu-se la salata de sfecla impreuna cu putin ulei de masline. De asemenea, se poate presara putin chimen.
at 1:33 pm
cat otet pui la un litru de apa
at 12:46 pm
jumate/jumate
at 11:19 am
eu nu pun apa ,amestec sfecla cu sare,otet,hrean ras pe razatoarea mica ,zahar,toate dupa gust si o indes bine in borcane de 0,340 litri de isi lasa zeama ei.