Chec de scortiosara – reteta originala
Author: Anca Tudoricu
Ingrediente (pentru 2 checuri): 8 oua, 2 cani faina, 1 cana zahar (1,5 daca iti place mai dulce), 8 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilinat, esenta vanilie, esenta rom, cacao, 3 lingurite scortisoara
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu 8 linguri ulei si cu un varf de lingurita de sare.
Se amesteca bine cele doua compozitii si se adauga faina, amestecand continuu.
Se ung tavile de cozonac si se tapeteaza cu faina. Continutul amestecat se imparti in doua parti, la una din parti se adauga cacao cu esenta de rom, la cealalta scortisoara si esenta de vanilie.
Se toarna in tava una peste alta si se lasa vreo 20 minute la foc potrivit in cuptor.
Un chec surprinzator de bun care se poate servi cu bauturi racoritoare vara si merge cu vin fiert iarna.
at 12:58 pm
iami iamii…!!ce deliciu
at 11:58 am
Abia astept så-l fac,desi am emotii cåci nu am in caså praf de copt…Asadar incerc cu bicarbonat???+Oare ce iese ?Dar sunt convinså cå-mi reuseste.Multumesc frumos,dar revin så anunt isprava…..O zi frumoaså,Silvia Göteborg