Muschi de porc cu legume coapte in miere
Ingrediente (pentru 4 portii): 1/4 cana ulei de masline, 2 ramuri de rozmarin (numai frunzele), 2 catei de usturoi pisati, 4 bucati muschi de porc (220 g fiecare), 4 pere dulci, mici, fara cotor (sa nu se curete de coaja), 2 bucati mari pastarnac, curatate si taiate in sferturi, 1 cartof rosu mare, curatat si taiat mare, 2 linguri miere, sare
Amestecati 2 linguri de ulei cu rozmarin, usturoi, sare si piper intr-un castron. Asezati carnea de porc intr-un vas din ceramica. Turnati deasupra uleiul amestecat cu mirodeniile si frecati putin carnea ca sa se patrunda. Acoperiti si puneti la frigider pentru 1 ora.
Puneti gratarul la mijlocul cuptorului si incalziti la 220°C.
Alegeti o cratita mare si tapetati cu hartie pentru gatit. Puneti in ea perele, pastarnacul si bucatile de cartof. Amestecati uleiul ramas cu mierea si turnati-l peste legumele din cratita. Puneti cratita in cuptor pentru 40 de minute si intoarceti legumele o singura data.
Puneti muschiul de porc peste legume, impreuna cu marinata si coaceti pana cand considerati ca s-a patruns carnea (15-30 minute).