Compot de cirese sau visine

Ingrediente: 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Fructele, curatate de codite, se spala si se asaza in borcane, nepresate.

Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pana cand se topesc fara sa se mai fiarba siropul, sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pana la nivelul acestora.

Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza.

Zeama se poate bea cu gheata, iar fructele se pot folosi la prajituri, inghetate, torturi, sau se pot manca pur si simplu.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.