Depresia
Author: DeeA
Depresia este o boala pe care n-o poti lasa sa treaca neobservata. Este cauzata de dezechilibrul chimicalelor din creier, impreuna cu alti factori. Ca orice alta boala, depresia trebuie tratata.
In cazul unei depresii, probabil incepi sa te intrebi ce se intampla cu tine. De fapt oricine poate avea o depresie. Primul pas in combaterea acestei boli este intelegerea modului in care s-a produs si a felului in care te afecteaza.
Un creier care functioneaza normal este un mecanism enorm care controleaza totul, de la respiratie, mers, pana la emotii. Creierul este format din bilioane de celule nervoase numite neuroni. Acestia transmit si primesc mesaje de la organism folosind neurotransmitatorii, care sunt responsabili si pentru starile afective (emotiile) pe care le simtim.
Depresia se produce atunci cand aceste mesaje chimice nu sunt receptionate si transmise corect intre neuroni, comunicarea distrugandu-se.
Depresia capata mai multe forme, in care simptomele si numarul lor variaza prin severitate si persistenta:
Depresia majora se manifesta printr-o combinatie de simptome care afecteaza puterea de munca, de studiu, somnul, pofta de mancare, satisfacerea placerilor. O astfel de despresie nu este grava si poate aparea de mai multe ori pe parcursul vietii.
O forma mai severa a depresiei este asa numita boala maniaco-depresiva, caracterizata de schimbarea rapida a comportamentului. Afecteaza gandirea, judecata si comportamentul social, producand serioase probleme in viata individului afectat.
Simptomele depresiei sunt: tristete, teama, neliniste, sentimentul de gol, pesimism, vinovatie, parere de sine proasta, neajutorare, pierderea dorintei de a avea activitati care aduceau bucurie si placere, inclusiv viata sexuala, tulburari de somn, pierderea apetitului, scaderea energiei, oboseala, ganduri despre sinucidere si chiar tentative de suicid, neliniste, iritabilitate, dificultati de concentrare, memorare si in luarea deciziilor.
Exista mai multe forme de tratament care pot ajuta la vindecarea depresiei, inclusiv medicamente care intaresc semnalele slabe crescand nivelul neurotramitatorilor, sau imbunatatind abilitatea neuronilor de a procesa semnalele. Astfel creierul va primi mesajele vitale la timpul potrivit si foarte clar.
In afara de psihoterapie, exista un numar mare de preparate antidepresive, chiar si pe baza de plante medicinale ca: sunatoarea, levantica, valeriana, socul, musetelul, teiul, roinita, schinelul, maghiranul.
Tratamente naturiste ale depresiei
at 2:30 am
aha.ok.am sa merg sigur sa-mi fac un ceai de sunatoare ca am petrecut mult timp citind creatiile din site asa cum am mai spus f frumoase dar super depresive.dap,se vede ca sunteti sensibili,na suflet de artist,il deprimati bine pe om da nu-l lasati sa mearga asa la somn ca sa nu fie ala de veci,asa ca ii dati si antidotul.Bun,bravo,asa mai merge…….