Cum sa traiesti si mult, si bine

Savantii occidentali care se ocupa cu studierea fenomenului batranetii si longevitatii au pus la punct un cod de reguli pentru o viata lunga si fericita.

MULT EXERCITIU FIZIC. Expertii recomanda in primul rand un mod de viata activ, care sa includa exercitii fizice zilnice. Dincolo de asta, oamenii de stiinta au constatat ca un stres redus ca durata si intensitate, foamea, precum si anumite privatiuni contribuie la activarea fortelor vitale ale omului si ii asigura o viata mai lunga.

Este un fapt cunoscut ca o actiune negativa moderata asupra organismului uman duce la activarea mecanismului restabilirii corpului uman. „Principala problema la care savantii trebuie sa mai dea un raspuns este in ce doze actiunile negative si stresul au un efect benefic asupra organismului uman.

VIATA SOCIALA ACTIVA. Un alt element din codul unei vieti lungi si fericite este viata sociala activa si in primul rand casatoria. Potrivit statisticilor, legaturile de familie sunt capabile sa prelungeasca cu 7 ani viata barbatilor si cu doi ani in cazul femeilor.

Schimbarea conjuncturii, precum si a locului de munca sunt alti doi factori importanti pentru o viata indelungata. Savantii mai recomanda si consumul moderat de bauturi spirtoase, precum si jocurile patimase, dar fara excese.

Creierul trebuie pus la treaba incontinuu; rezolvarea rebusurilor, activitati de colectionare a indiferent ce, precum si oxigenarea sa prin multe plimbari la aer liber, mai ales in parcuri sau paduri. De asemenea, doctorul nu trebuie evitat la prima suspiciune de boala.

ZAMBESTE! Si ultima recomandare a oamenilor de stiinta: fiti permanent fericiti si zambiti cat mai mult! Daca aveti necazuri, sugerati-va ca le puteti depasi si, evident, zambiti! „Oamenii longevivi sunt foarte diferiti, dar au un lucru in comun – le place sa rada“ – sustin expertii, care spun ca riscul afectiunilor cardiovasculare este de doua ori mai mic la barbatii in varsta cu vederi optimiste despre viata, decat in cazul pesimistilor mai tineri.

Fiti in pas cu vremurile!

Incarcatura fizica si psihica asupra organismului uman nu trebuie nici ea evitata. Dimpotriva, ne sfatuiesc medicii. Un individ care vrea sa fie sanatos si sa traiasca multi ani lucid, trebuie sa-si asume riscurile si sa se preocupe de o activitate care presupune efort intelectual.

Acesta poate fi insa inlocuit prin calatorii sau invatarea limbilor straine. Obligatoriu: incercati sa va acomodati cu ultimele noutati tehnice si insusiti-va noile tehnologii, recomanda medicii.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.