Viata sexuala normala?

Author: Icewoman

Oamenii incearca sa varieze viata sexuala si chiar practicarea sexului. E imposibil sa definesti viata sexuala „normala“!

Unele cupluri vor sa faca sex zilnic. Pentru altii, o data pe luna este suficient. Multi vad sexul oral ca o parte obisnuita a vietii sexuale, altii nici nu vor sa auda de asa ceva.

Normal este orice iti ofera placere tie si partenerului, impreuna. Ideal este ca amandoi partenerii sa cada de acord asupra lucrurilor care le fac viata sexuala cat mai fericita.

Este normal ca oamenii bolnavi (de cancer, de exemplu) sa aiba perioade de dezinteres si pierdere a apetitului sexual. Indoielile si temerile te pot face sa nu te simti in largul tau. La un moment dat, ingrijorarile cu privirile la sanatate iti pot inlatura total apetitul sexual. Odata cu intoarcerea la rutina de zi cu zi, se pare ca si apetitul sexual revine la normal.

De asemenea, este normal sa-ti doresti sex la orice varsta. Acest lucru e important. Multi oameni cred ca sexul este numai pentru cei tineri. Se pare ca o data cu varsta multi au impresia ca isi vor pierde dorinta sexuala sau abilitatea de a face sex.

Este numai un mit. Barbatii si femeile pot si raman activi din punct de vedere sexual pana la sfarsitul vietii. Nimeni nu trebuie sa-si ceara scuze daca este interesat sa faca sex, indiferent la ce varsta.

Mass-media promoveaza o opinie particulara despre viata sexuala „normala“. Din multe puncte de vedere, americanii sunt catalogati ca avand cele mai multe informatii despre sex, insa mass-media promoveaza standarde nerealiste despre „sexul de calitate“.

De exemplu, barbatii se asteapta sa aiba erectii spontane, iar femeile au impresia ca au ratat totul daca nu ajung la orgasm macar o data la fiecare contact sexual. Amintiti-va ca singurul lucru ce va face compatibil ca partener este placerea pe care o simtiti si pe care o oferiti.

Comportamentul sexual este un aspect al dorintei noastre de apropiere, de a atinge, de a ne juca, de a mangaia si a ne oferi placere noua si partenerului. Chiar si daca sexul devine mai anevoios, ca in starile de boala, faptul ca te poti exprima fizic ramane o cale importanta de a fi aproape de partener.

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.