Vorbind despre EL

Author: Alina

O persoana foarte importanta pentru mine si care a avut o influenta puternica asupra vietii mele este El, singurul om de pe Pamant care m-a ajutat neconditinat. Am trecut printr-o perioada de tranzitie a vietii mele, in care tentatiile erau no. 1 in top 10. Si ma intreb cum as fi trecut peste toate astea fara indrumarile lui?

Nu voi afla niciodata sau poate nici nu vreau sa aflu, imi e bine asa. Tentatiile erau mari, iar de cele mai multe ori ispitindu-ne gresim si uneori greseala nu mai poate fi indreptata. Si atunci pe cine dadeam vina?

Nu aveam pe cine si urma sa-mi port grelele consecinte ale naivitatii mele o viata intreaga. Iar mai tarziu, poate, imi puneam intrebarea: “Ce ar fi fost daca as fi ascultat ce mi-a spus?”.

El, om inteligent cu puternice ancore in realitate a reusit sa ma indeparteze de ispite si sa ma fereasca de pericole prin exemplele intelepte pe care mi le-a dat si prin experienta sa de viata.

Poate eram tentata sa incerc, curioasa, insa el a reusit sa gaseasca in toate lucrurile rele o parte pozitiva care intotdeauna atarna mai greu in balanta imaginara a cuvintelor. Astfel de la el am invatat ca strainii isi urmaresc interesele si ca nu-ti vor binele niciodata!

Aceasta fraza de cand am auzit-o m-a urmarit tot timpul, ca un talisman. Pentru asta i-am multumit Divinitatii ca exista el. Cred ca nu mai exista o persoana ca el, la care puterea cuvantului sa aiba o influenta atat de puternica incat sa te transforme in model.

Colaborarea noastra s-a bazat pe naturalete si simplicitate. Aceste lucruri avandu-le in comun nu a existat discutie din care sa nu deprind invataturi pe care ulterior le-am folosit. O deprindere ce-mi vine acum in minte, e si una importanta, Respectul, un lucru ce ne dovedeste noua oamenilor ca suntem fiinte rationale.

El este singurul om caruia as vrea sa-i seman si singura persoana de la care am invatat mai multe decat de la televizor sau din carti. Daca nu as fi ascultat sau mai bine zis daca nu as fi inteles adevaratul sens nu cred ca as fi reusit sa ma integrez cum trebuie si m-as fi aruncat direct in “mixerul vietii” la cea mai rapida treapta.

Toate acestea, putinele cuvinte ale lui, ma vor calauzi o viata intreaga iar cand voi avea framantari nu va fi nevoie decat sa-mi reamintesc cuvintele lui si o parte va fi ca si rezolvata.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.