Alegeri

Author: DeeA

Pe parcursul vietii esti nevoit sa faci alegeri, nu toate fiind cele pe care le-ai dori ca sa-ti fie bine.

Alegi, tot timpul alegi! La un moment dat faci alegeri ca sa-ti fie bine, calcand peste cei din jur, calcand peste tine, calcand peste ce mai ai omenesc.

In ce te transformi atunci? Sigur, esti multumit de alegerea pe care ai luat-o, poate nu erai chiar intr-o situatie extrema, insa te-ai gandit vreodata la altcineva in afara de tine insuti?

Aici intervine egoismul, un egoism pur, nascut din instinctul de conservare sau, pur si simplu, pentru ca iti este indiferent peste ce calci.

Se intampla deseori sa lasi tot ce a fost bine in urma pentru ceva nou. Acest ceva nou ar putea sa nu fie la fel de bun ca lucrul sau fiinta care atunci ti-au fost indiferente. Insa ai ales!

Iti mai pasa de ceva in afara de tine? Nu, iti urmaresti interesul, manat de anumite instincte, parca nu mai vezi nimic din ce a fost, nimic din ce exista in jurul tau acum, in prezent.

Vezi un viitor extraodinar de frumos, schimband aproape totul din viata ta. Nici un regret? Nici macar o amintire frumoasa care sa te faca sa gandesti putin?

Daca ai sta pe loc cateva minute si nu te-ai gandi la ce castigi, ci la niste clipe, la unele intamplari, ce crezi ca ai descoperi? Vreun sentiment ciudat undeva inlauntrul tau? O parere de rau, cat de mica?

De ce s-ar gandi cineva la asta? Nu ar avea un sens, din moment ce ai vazut deja alt viitor, plin de alte sperante, fiorul noului, emotia altor trairi!

Si uite asa ne continuam viata, poate pe un drum care pana la urma se dovedeste a fi mult diferit in rau decat cel pe care-l urmam altadata impreuna cu oamenii pe care ii consideram prieteni si care nu ne erau indiferenti.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.