Galuste cu prune
Ingrediente: 1 kg cartofi, 2 oua, 1 kg prune, 1-2 linguri unt, pestet, 100 g zahar, 120 g faina
Se fierb cartofii in coaja lor. Se curata, se trec prin masina de tocat sau se paseaza cu aparatul special pentru piureu. Se amesteca cu ouale intregi, frecandu-se foarte bine.
Prunele se spala si li se scot samburii. Daca sunt mari vor fi taiate in jumatati, iar cand se aseaza in coca li se presara putin zahar pudra la mijloc.
Se intinde un strat de faina pe un fund curat. Se ia toata compozitia se tavaleste in faina si se face un rulou. Se taie bucati egale care se intind cu mana trecuta prin faina, se aseaza la mijloc cate o pruna (daca este mica) sau o jumatate daca pruna este mai mare, invelindu-se cu coca.
Se fierb in apa clocotita pana se ridica la suprafata, apoi se tavalesc in pesmetul prajit foarte putin, impreuna cu zaharul, in unt.
Se aseaza intr-o farfurie care merge la cuptor. Se servesc calde, presarate cu zahar pudra si, cine doreste, cu scortisoara pisata.
RETETA TESTATA!