Delicatese de legume
Ingrediente: 5 kg de rosii, 3 kg ardei gras si 1 litru de ulei
Spalati separat legumele, lasati-le sa se zvinte, apoi taiati-le in felii potrivit de subtiri. Pregatiti sa aveti la indemana sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, pe care le-ati spalat si limpezit foarte bine, le-ati “fiert” chiar 10 minute intr-un vas mare, puse cu apa rece, apoi le-ati lasat sa se zvinte foarte bine.
Puneti uleiul la incalzit, adaugati o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei. Lasati legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, amestecandu-le cu o lingura de lemn.
Cand s-au patruns, dupa 5-7 minute, puneti-le fierbinti in sticle, presati-le si repetati operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de preparare puneti-l peste legume si legati sticlele cu celofan. Asezati-le in camara.
Servire:
Folositi aceasta conserva cu gust proaspat la preparatele iernii.