Tendinte 2007

Aristocratie si avangardism

Alura, clasa, eleganta si stilul sunt cuvinte cheie pentru 2007! Ne inspiram de la vechii aristocrati care se invart azi in cercurile regalitatilor si in inalta societate.

Printesa, alta data o fetita, este acum o doamna, o regina majestuoasa sau chiar o imparateasa. Noul lux al clasei inalte este sofisticat si mai putin opulent, in contrast cu stralucirea care caracterizeaza noii imbogatiti sau stilul avangardist de pe scena hip-hop-ului.

Stil clasic sau amestecat?

Croielile clasice, croielile britanice, clasicile taieturi masculine, pana la conservatorismul din zilele noastre, adus de marile surse de insipratie, cu eleganta lor studiata, sunt transpuse in fiecare stil feminin de bodyfashion si deseori amestecate sau asezate altfel de catre tineri!

Capriciile boemiene, ecourile populare si provinicalismul

Tururile noastre prin istorie interesecteaza toate granitele si toate tarile, de la Anglia, Franta, Rusia si Balcanii, pana la aristocratia boema din clasa inalta apoi spre stilurile populare, folk si gypsy; ne-am inspirit, de asemenea, de la pionierii europeni care au emigrat in „lumea noua“ America, de la poporul amish, de la shajers si quakers, pana in Provence.

Decoratiunile stil chenar din toate aceste „culturi“ sunt foarte importante pentru a da expresie modei…

Ecouri entice

Influenta tarilor din estul indepartat e in scaderea (cu toate ca economia acestora devine din ce in ce mai concurentiala cu lumea din vest).

Pe de alta parte, exista expresii ale exotismului cultural din tarile Africii, cu bijuteriile lor minunate, broderiile, culorile, decoratiunile antice si de o grafica superba. Insa, mai mult decat atat sunt impresionante prin aspectul lor natural.

Este clar ca moda anului 2007 prezinta toate tendintele de mai sus…

Natural, naturalete si lux

Dupa o lunga perioada de prea multa opulenta, culoare, stralucire, desinguri nebunesti, culori si materiale amestecate in diferite combinatii, mintea si ochii nostri doresc putina liniste, eleganta, sofisticare si un altfel de lux.

Comorile planetei, expresiile naturale ale texturii si stralucirii, de la asprimea uscata, inghet, fluid sau materiale „umede“, ne fascineaza.

Acum vine vorba de calitatea si rezistenta materialului, de clasa, stil si excelenta in design, de pretiozitatea ascunsa dar totusi expresiva, chiar de un lux fin dar des intalnit.

Am obosit de moda nebuna, cu schimbari bruste si mituri, dorim o pauza, haine frumoase, dar confortabile. Departe de look-ul „ieftin“, subliniem standardele inalte si nivelul de trai.

Inovatiile moderne ale tehnologiei trebuie „simtite“ si traite, in loc de a fi gandite intr-un viitor apropiat. Si dorim toate aceste extravagante pe cat mai putin bani.

 

Tags: ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.