Friptura de porc cu sos de mustar si garnitura de orez
INGREDIENTE:
Friptura: 1 kg carne porc, 3 morcovi mari (de 22 cm – n.a.), 4 linguri mustar, o cana vin, ulei, sare, piper
Garnitura: 2 cani de orez, 1 kg ciuperci proaspete, 3 dovlecei (aici gandeste-te cu ce i-am putea inlocui… sau poate se gasesc totusi), 1 legatura marar, sare, piper
Friptura: Carnea se taie bucati mici, se prajesc in ulei si se pun deoparte. Morcovii cubulete mici se calesc in ulei pana se inmoaie.
Intr-o cratita mai mare se pune carnea, morcovii, mustarul si doua cani de apa. Se fierb pana sosul scade la jumate, apoi se adauga vinul, se mai fierbe 10 min si se adauga condimentele.
Garnitura:
Orezul se fierbe. Ciupercile si dovleceii se calesc separat, apoi se amesteca cu mararul. La sfarsit se pune si orezul peste.