Sucuri terapeutice

Suc de Hrean (vit. A, B1, C, B2)

Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost tinute in sirop de zahar. Foarte bun pentru bronsite, curata si regenereaza mucoasele, in astm bronsic, cataruri respiratorii, rinite, sinuzite. Se ia in amestec o parte suc de hrean si 1-2 parti suc de lamaie din care se iau 2-3 linguri pe zi, cateva saptamani.

Contraindicat suferinzilor de hemoroizi, dereglari ale ritmului cardiac, stari alergice. Daca se face abuz exista riscul de iritare a rinichilor si mucoasa gastrointestinala.

Suc de gulie

Singur sau in amestec cu sucul de morcovi si papadie, este indicat in decalcifieri ale oaselor si dintilor, indeosebi la copii. Recomandat in hiperaciditate, se bea cate o jumatate de cana inaintea fiecarei mese.

Suc de ardei gras

Folosit impreuna cu sucul de morcovi in parti egale, 2-3 linguri intre mese in colici intestinale, ca depurativ, pentru intarirea unghiilor si a radacinii parului.

Suc de ceapa

Indicat in cataruri (inflamarea mucoasei unui organ), caile respiratorii. Se prepara din 5-6 cepe taiate in bucati peste care se pune zahar, apoi se preseaza. Se beau cateva linguri pe zi, dupa mese.

Fiind antiseptic este recomandat in tamponarea zonelor unde au aparut afte si ulceratii. Se aplica de 3-4 ori pe zi, timp de o saptamana. De asemenea, contibuie la combaterea pistruilor si negilor.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.