Vinuri de casa

Vin de Macese

Ingrediente:

2 kg macese (sau 1,5 kg uscate), 3 kg zahar, drojdie cat o nuca, 10 litri de apa.

Se spala macesele, se curata de codite, se zdrobesc bine si se pun intr-un borcan mare de sticla. Se adauga apa calduta pana la 10 l. De 3 ori pe zi, timp de 3 zile, se amesteca in borcan cu o lingura de lemn. Se leaga borcanul la gura cu un tifon dublu si se pastreaza la temperatura de 18-20 grade.

Dupa 1 luna si jumatate, cand lichidul se limpezeste, se trage cu furtunul in alt borcan, fara ca furtunul sa atinga fundul vasului ca sa nu se tulbure lichidul si se pune intr-un loc racoros.

Dupa 14 zile, vinul se trage in sticle, se astupa cu dopuri de pluta fierte putin in apa. Sticlele se pastreaza culcate la intuneric si racoare. Vinul castiga in calitate cu invechirea.

Vin de morcovi

Ingrediente: 1 kg morcovi rasi pe razatoare, 1/2 kg zahar, drojdie cat o unghie, o lamaie taiata bucati, 4 litri de apa.

Zaharul se dizolva in apa, 2 linguri de zahar se caramelizeaza pentru culoare si gust. Se lasa la fermentat 2-3 saptamani in borcan acoperit cu tifon. Se amesteca de 2 ori pe zi cu o lingura de lemn, dimineata si seara, 3 zile.

Dupa fermentare se procedeaza la fel ca la vinul de macese.

Vin din flori de salcam

Ingrediente: 15 litri de apa, 1 kg floare de salcam, o lamaie, drojdie cat o nuca, 1 lingurita sare lamaie, toate punandu-se intr-un borcan.

Se amesteca timp de 3 zile cu o lingura de lemn, se leaga apoi cu tifon si se lasa la fermentat 3-4 saptamani, pana se limpezeste.

Se extrage in sticle, la fel ca la celelalte vinuri.

Vin de visine

Ingrediente: 20 kg visine fara samburi, 2 kg zahar.

Se pun intr-un borcan mare, se amesteca de 2 ori pe zi cu o lingura de lemn, timp de 3 zile; se lasa sa fermenteze 7 zile.

Se trag 10 litri in sticle, a doua parte se extrage in damigeana. La borhotul ramas se adauga 15 litri de apa si 3 kg de zahar, lasandu-se la fermentat 7 zile.

Partea a doua, extrasa in damigeana se combina cu partea a treia extrasa. Se pune in sticle bine infundate, ceruite si culcate la racoare.

Vin de coaja de portocala

Se prepara din coaja a 3 portocale mari, 3 litri de apa rece si o unghie de drojdie, o felie de paine neagra,

Se lasa la macerat 10 zile, amestecandu-se cu o lingura de lemn. Se strecoara si se adauga zahar dupa gust.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • viorel

    Cata apa la reteta cu Vinul de visine?

  • Ferencz otto

    Se pune cumva si apa in must la prepararea vinului de struguri?solicit un raspuns pe mail.va multumesc!

  • Buna ziua tuturor.
    Comentariul ar fi ca imi place situl vostru pt. ca imi plac femeile care au ceva de spus, mai ales cand o fac concis si la obiect.
    Evident, urmeaza si o intrebare, (de fapt 2!): la vinul din coji de portocale pot adauga si cateva felii de fructe zdrobite?; si nu as putea pune de la inceput si putin zahar?
    Multumiri anticipate pt. raspuns, de preferinta pe mail.
    Dana

  • O Men

    la vinul de salcam florile trebuiesc uscate. stie cineva mersi mult ,astept raspuns pana nu trece floarea

  • cred ca nu are prea mare importanta. din punctul meu de vedere ar trebui sa fie proaspete, ca sa fermenteze mai bine

  • florin

    As vrea sa stiu si eu cati litri de apa se adauga la vinul de visine. Lasati va rog un comentariu va rog. Multumesc anticipat!

  • Scrie in reteta: La borhotul ramas se adauga 15 litri de apa. Deci 15 litri de apa!

  • Amarandei

    Chiar nu va bate la ochi stimati moderatori de ce toata lumea voteaza 2 puncte? pentru ca utilizatorii cred ca e pagina 2. Daca ati fi pus un sistem ca lumea de votat (sa spunem cu stelute) ati fi avut un vot valid.

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.