Ecler de ciocolata

Ingrediente: Aluatul: 120 ml apa, 120 ml lapte, 125 g unt, 150 g faina, 4 oua mari + 1 galbenus. Crema: 25 cl lapte, 3 galbenusuri de ou, 50 g zahar, 20 g faina. Glazura: 400 g ciocolata amaruie, 200 g smantana lichida nefermentata, 1 lingura ulei arahide

Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu apa, se adauga untul si un varf de cutit de sare. Cand da in clocot se incorporeaza faina. Se amesteca pe foc pana capata consistenta. Dupa ce se ia de pe foc se adauga si ouale pe rand. Se pun cu spritul in tava unsa cu unt.

Se ung cu galbenus de ou si se turtesc putin cu furculita. Se coc circa 25 de minute la 230 grade. Se bat bine galbenusurile si zaharul pana se topeste, se incorporeaza apoi faina si laptele fierbinte.

Se pune compozitia pe foc si se fierbe 3 minute dupa ce a dat in clocot, amestecand continuu. Se lasa apoi sa se raceasca.

Se toarna smantana lichida peste ciocolata faramitata si se bate cu telul pana se obtine un amestec consistent. 2/3 din aceasta glazura se incorporeaza in crema deja racita.

Se taie eclerele pe o parte, se umplu cu crema si se glazureaza cu restul de glazura care a fost amestecata in prealabil cu o lingura de ulei de arahide.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.