Ce se intampla cand te indragostesti de altcineva?

Dragostea nu dispare niciodata. Toti dorim iubire. Sa fii iubit si sa iubesti e cea mai minunata traire, cea mai minunata stare de spirit imaginabila. Dragostea a aparut o data cu fiinta umana, dand viata si implinire, bucurie, fericire, dar si la lacrimi, durere, dorinte, visuri…

Pe scrut este cea mai minunata arta creata de fiinta umana: arta de a iubi.

Si totusi cate implicatii concrete, de multe ori dure, nu apar din impactul ei cu cunoasterea stiintifica a fiziologiei si patologiei trupului si psihicului uman. Dar mai des din necunoasterea tuturor acestora. Iubirea, desi o arta, nu poate exista fara substratul ei material – un fizic si un pishic normale-, fara un minimum de experienta, de personalitate.

Intrebarea care se pune este ce faci cand te indragostesti de ALTCINEVA? Esti considerata o persoana matura, cu o conduita morala, dar totusi nu ai putut rezista si te-ai indragostit de ALTCINEVA.

Pentru tarile, culturile sau mediile sociale in care onestitatea crestina cere a nu pacatui nici cu gandul la altcineva problema este complet diferita. In tarile Occidentale exista un adevarat cult al sexualitatii libere.

In Franta, amantul, in majoritatea cazurilor este un prieten de familie, aceasta libertate evitand gelozia si adevaratul adulter.

In Romania aproape nici o persoana apartinand unui cuplu, fie barbat fie femeie, nu ar accepta ca partenerul sa mai aiba si pe altcineva, chiar daca aceasta relatie este mascata.

Ai o relatie stabila cu cineva, dar la un moment dat te indragostesti de altcineva si esti hotarat sa te desparti de actualul partener. Care ar fi modalitatile de a iesi din situatie cat mai onorabil?

In functie de personalitatea si nivelul de intelegere al partenerului, poti proceda in mai multe feluri.

De exemplu: in cazurile cele mai fericite, discuti sincer si deschis, explicandu-i partenerului situatia si prezentandu-i argumente care sa-l determine sa inteleaga decizia. Daca e suficient de intelept, partenerul va intelege si va accepta situatia chiar daca sufera.

Exista si posibilitatea ca partenerul sa nu accepte sub nici o forma decizia celuilalt si sa se agate de relatie fara a tine cont de dorinta si sentimentele partenerului. Poate recurge chiar la amenintari sau la santaj sentimental.

In cazul infidelitatilor “trecatoare” in cadrul unui cuplu casatorit, problema se poate pune altfel. Doi oameni casatoriti care si-au petrecut ani intregi impreuna si chiar au copii nu pot renunta cu usurinta la viata lor in doi din pricina unei relatii trecatoare. Daca unul dintre soti, chiar daca isi iubeste partenerul, a cedat tentatiei si l-a inselat, este bine sau nu sa vorbeasca deschis despre acest lucru? Probabil ca cel mai indicat pentru cel in cauza este sa se gandeasca mult inainte de a-i spune adevarul partenerului.

Unii psihologi afirma ca a fi deschis in astfel de situatii este o reala lectie pentru cel parasit. S-a dovedit ca in majoritatea cazurilor cei parasiti pentru altcineva devin adevarati monstri in relatiile cu ceilalti parteneri, pe care nu-i vor mai respecta, ii vor urmari, incercand mereu sa descopere urme ale infidelitatii.

Ce trebuie sa faci daca il vrei pe celalalt?

Daca in realitate iubesti pe altcineva, incearca sa-i creezi celui de langa tine oportunitatea de a cunoaste pe cineva care sa-l iubeasca. Nu considera ca e un truc ieftin, ci doar un schimb loial. Poate si cel de langa tine si-ar dori pe cineva „mai nou” care sa-l iubeasca.

Ideal ar fi sa astepti ca el sa se indragosteasca si sa-l lasi pe el sa te paraseasca. In acest mod nici unul dintre voi nu ar avea de suferit!

Nimeni nu poate sti ce si cum va fi mai bine, insa poate fi un nou punct de pornire.

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.