Tartine cu sardele
Ingrediente: 250 g margarina, o cutie de sardele, de cca 200 g, cca 20 g masline, 2-3 castraveciori acri (cca 100-130 g ), 3 lingurite cu varf de mustar, un gogosar rosu, sare
Mod de preparare:
Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu furculita pana cand devine ca o alifie (se va trece chiar pe un vas cu apa calda sau pe marginea sobei, fara sa se topeasca). Maslinele se taie in bucatele mici chiar de pe sambure (inlaturand coaja daca se desprinde usor).
Gogosarul se taie in cubulete mici. Castravetii se taie in felii subtiri, pe lungime, feliile se suprapun si se taie in forma de chibrit, apoi pe latime, in cubulete (fara sa se scurga de zeama). Cand marginea este moale, se pun toate ingredientele mentionate si 1/2 lingurita cu sare fina, amestecand compozitia cu furculita pana cand se omogenizeaza ca o pasta, apoi se adauga sare si mustar, daca mai este nevoie. Cu pasta se ung feliile de franzela sau cornuri.