Spaghete cu sos de rosii si ciuperci
Ingrediente: 250 g ciuperci champignons, mici, 1 ceapa, 3 linguri unt, 5-6 linguri frunze de patrunjel, taiate marunt, 500 g rosii taiate bucati (din conserva), sare, piper negru macinat, putin zahar, 400 g spaghete, 3 linguri parmezan proaspat ras
Ciupercile se taie in fasii inguste. Ceapa se curata si se taie in cuburi. Ceapa, ciupercile si patrunjelul se calesc in 1+1/2 lingura de unt aproximativ 5 minute.
Se adauga rosiile, se condimenteaza totul cu sare, piper si zahar. Sosul se lasa 1/4 ora sa fiarba sub capac.
In acest timp se fierb spaghetele 10-12 minute, apoi se lasa sa se scurga, se amesteca cu restul de unt si in final cu sos. Inainte de servire se presara cu parmezan.
Se consuma cu salata mixta.