Pizza “Cele patru anotimpuri”
Ingrediente: 1 aluat frantuzesc conform retetei, 4 linguri pasta de tomate, 1 lingura oregano, 6 linguri cascaval ras (parmezan), 8 rosii oparite, 100 g creveti, 100 g carne de pasare sau de scoica, 100 g sunca fiarta taiata fasii, 100 g salam, 1 conserva mica de ciuperci (Champignons), cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii, sare, piper macinat proaspat, 200 g mozzarella
Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
Se incalzeste cuptorul, se oparesc rosiile, se cojesc si se aseaza pe aluatul taiat felii.
Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.