Pizza “Capricciosa”
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei, 500 g rosii coapte bine, 250 g sunca fiarta taiata felii, 4 fileuri de sardele din conserva, 8 anghinare (miezul) conservate in ulei, 4 linguri ulei (de masline), 150 g masline negre, putina sare, piper negru macinat, 1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava
Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si in fasii de-a lungul. Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul si se unge o tava cu ulei.
Aluatul se pune pe o planseta presarata cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in mai multe locuri cu o furculita.
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.