Marinarea carnii

In scopul fragezirii carnii (mai ales cea de vanat, de vita si de oaie), pentru a da un gust placut preparatului, in special fripturii la gratar, puteti folosi metoda marinarii.

Puneti la fiert 1 l de apa, cu 1/2 kg de zarzavat (morcov, ceapa, patrunjel, telina), 2-3 foi de dafin, o lingurita boabe de piper, o lingurita ienibahar, 2 crengute de cimbru. Cand zarzavatul este fiert, luati vasul la o parte si peste lichidul rece adaugati 300-400 ml de vin alb, sec, 50 ml otet de 9 grade, o lingura de mujdei, o lingurita cu varf de sare.

Puneti bucata de carne (aproximativ 3 kg) intr-o cratita si turnati peste ea marinata cu zarzavat cu tot. Lasati vasul pe balcon la rece, sau in frigider, timp de 2 zile.

Din carne pregatiti fripturi, iar lichidul de marinare folositi-l la pregatirea sosurilor, adaugati-l in cantitati mici la mancaruri si chiar la ciorbe.

Pentru carnea de vita: o lingurita cu varf de condimente (in amestec), o lingurita de mustar, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1 pahar mare cu vin rosu, 1/2 pahar cu ulei.

Omogenizati amestecul, puneti bucata de carne, acoperiti si lasati la rece 2 zile.

Pentru carnea de porc: o lingurita de condimente (in amestec), 1/2 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita de suc de usturoi (presat prin mixer), 2 lingurite de mustar, 1 pahar mare cu vin alb si 1/2 pahar de ulei.

Pentru carnea de pasare: o lingura de alcool de 90 de grade sau o lingura de whisky, o lingurita de condimente, o lingurita de zeama de lamaie, 1/4 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de coaja de lamaie, 1/2 cescuta de ulei.

Pentru peste intreg sau file: o lingura de zeama de lamaie, 3 linguri de vin alb, 1/2 lingurita de tarhon (pulbere), o lingurita de sare, 1/2 pahar de ulei de masline.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 • Dificil de inteles.Prima parte se refera la carne in general(chiar orice carne?) si e clara. Mai putin clar e cum se poate refolosi lichidul de marinare, in care, dupa 2 zile, cu siguranta s-a scurs sange din carnea cruda.
  Urmeaza apoi retete pentru 4 feluri de carne: vita, etc.Zarzavatul a disparut cu totul.Condimentele si vinul ,de la caz la caz.Dar la ce cantitate de carne se aplica? Tot 3 Kg? La pasare ar fi cam greu…
  In final, ar fi necesare recomandari( de ex. cu zarzavat sau fara?)

 • Vasile

  Sunt reţete diferite pentru marinat carnea, din care una generală. Fiecare dă un gust uşor diferit.

 • Asta este BAITUIRE si se tine carnea in bait (rece) intre 6 si 36 ore.

 • kJkorKlwqTimu

  Now thatÂ’s stuble! Great to hear from you.

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.