Margarete cu branza
Ingrediente: 4 felii franzela de 2 cm grosime (cca 200 g ), 200 ml lapte, 4 oua, 50 g, cascaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smantana
Mod de preparare:
Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcandu-se pe ambele parti pana cand il absorb; apoi, se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.
Se face cate un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasand cu dosul unei linguri), in care se sparge cate un ou; se presara cu parmezan si se pun bucatele de unt pe fiecare felie. Vasul se introduce in cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin deasupra.
Cand se scot din cuptor se imparte smantana pe fiecare felie. Se servesc fierbinti ca aperitiv.