Friptura de miel la cuptor

Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, ulei sau untura de porc, sare, 3-4 catei de usturoi, cartofi, salata verde, ceapa

Mod de preparare:

Pentru friptura partea cea mai buna este piciorul din spate pana la rinichi. Carnea, neudata se parleste la flacara, ca sa se arda firele de par. Osul se sparge cu satarul in 2-3 locuri, ca sa se poata arde carnea in bucati, cind este fripta.

Carnea de miel scade mult la fript; cu osul isi va pastra mai bine forma. Bucata de carne se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei pentru a nu ramane loc lber in jur (altfel se va arde sosul), se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce de ardei (care se intinde cu mana la suprafata), ca sa se rumeneasca frumos, apoi se unge bine cu untura de porc sau cu ulei.

Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa circa 20 minute, pana cand se rumeneste putin; apoi se presara cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa.

Din cand in cand, carnea se intoarce, ca sa se rumeneasca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa cat este necesar ca sa nu se arda.

Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera, ca sa ramina mai suculenta. Se frige in circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura; astfel, usturoiul aromeaza mai intens.

Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa, cu salata verde, cu cartofi prajiti etc. Cartofii se pot praji chiar in grasimea in care s-a fript carnea.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.