Ciorba americana de fasole si arahide
Ingrediente: 150 g arahide, 1 leg ceapa verde, 200 g telina, 2 cartofi mijlocii, 1 lingurita ulei de arahide, 500 g rosii (din conserva), eventual putina supa de legume din plic, 3 lingurite frunze de cimbru tocate, 3 lingurite cimbru tocat
800 g fasole uscata (din conserva), sare, piper proaspat, 5 picaturi tabasco, 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel)
Jumatate din cantitatea de arahide se macina, restul se prajesc intr-o tigaie fara grasime. Ceapa si telina se taie inele late de 1 cm, cartofii se taie in cuburi mici.
Uleiul de arahide se pune intr-o tigaie la incins, se adauga legumele si se prajesc putin, iar deasupra se presara arahidele macinate. Se adauga rosiile si eventual putina supa si se lasa totul putin sa fiarba. Se adauga zarzavatul si se fierbe inca 20 minute.
Fasolea se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga, apoi se pune intr-o oala si se lasa 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si tabasco.
Frunzele de coriandru se taie marunt si se amesteca in ciorba. Deasupra se presara restul de arahide.