Antricot de vaca cu legume
Ingrediente: 6 antricoate, 1 buc. morcov, 1 buc. dovlecel, 2-3 buc. conopida, 1 dl ulei, 1 pahar vin, marar, patrunjel, cimbru, sare
Antricoatele se spala, se zvanta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta in ulei. Se aseaza apoi intr-o cratita sau tava, se pun 2-3 linguri de apa calda si se fierb pe foc 10-15 minute, dupa care se da vasul la cuptor.
Dupa ce s-a rumenit putin se presara cimbrul, se stropeste cu vin, se adauga supa de carne sau apa si se continua fierberea pana se fragezesc antricoatele bine. Cand sunt gata se scot si se tin la cald, acoperite, pana se servesc.
In sosul format se pune mai intai morcovul taiat rondele, apoi conopida desfacuta in buchetele si la urma dovlecelul taiat in rondele mai groase. Dupa ce legumele au fiert se introduce vasul in cuptor pentru 10-15 minute.
Cand se serveste, se aseaza antricoatele pe un platou, iar de jur imprejur se pun legumele. Se decoreaza cu salata verde.