Varsta si erotismul

In timp ce barbatul atinge maximul sexual la 18 ani, femeia se afla in aceea perioada departe de capacitatea sa sexuala maxima. Abia la sfarsitul a 30 de ani ea atinge maximul si il mentine pana la 40 – 50 de ani, deseori si mai tarziu.

Femeile difera in atingerea maximului sexual in functie de varsta, iar specialistii in medicina nu au cazut de acord cu perioada cand se manifesta aceasta.

Intr-o ancheta realizata in S.U.A. , 2% dintre femei au afirmat ca si-au atins maximul sexual inainte de 20 de ani; 24% au marturisit ca l-au atins intre 20 – 30 de ani; 9% au considerat ca femeia atinge maximul intre 40-50 de ani; iar numai 1% sunt de parere ca-l ating dupa varsta de 50 de ani, in timp ce 9% nu au opinat ca exista vreo legatura intre varsta si raspunsul la excitatiile sexuale.

Majoritatea absoluta, 52% din femei au sustinut ca maximul sexualitatii feminine se atinge intre 30-40 de ani.

Desigur, in actul sexual au o mare influenta: experienta, cunostintele si sensibilitatea.

Specialistii spun ca, in practica medicala s-au vazut multe reusite intre barbati tineri si femei mai in varsta.

Privit din punct de vedere fiziologic, asa cum arata faptele, astfel de raporturi sunt foarte bune. Dar este ciudat ca acestea sunt intelese gresit.

Mai rar este vorba de o legatura intre un Adonis tanar si o femeie bogata si in varsta, ci mai des de o atractie reciproca dintre entuziasmul tineresc si intelepciunea matura.

Barbatii tineri sunt, asadar, deseori atrasi de femei cu 10-20 de ani mai mari, deoarece ele sunt coapte emotional, sigure pe ele, capabile sa conduca si au o pozitie sociala mult mai stabila in ceea ce priveste locul si functia lor in societate, decat cele mai tinere. Iar ei, sunt deseori mai energici, maleabili, gata sa invete, in comparatie cu barbatii mai in etate.

Insa multe femei sufera de mustrari de constiinta cand se aventureaza intr-o relatie mai serioasa cu un tanar, desi acesta le poate fi un partener sexual si emotional mai bun decat un barbat de aceeasi varsta cu ele.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • Intr-adevar de cele mai multe ori relatia sexuala dintre un barbat tinar si o femeie matura este f.f.F.buna, se imbina experienta femeii si faptul ca stie ce vrea cu adevarat, cu entuziasmul tineretii barbatului………dar personal NU cred in astfel de relatii. Am trait o astfel de experienta cu cineva mai tinar cu 16 ani…. si lipsa experientei de viata, si-a spus cuvintul f.repede! sunt si o fire oarecum pretentioasa si apreciez f.mult barbatii inteligenti. Cred ca depinde f.mult si de ce isi doreste femeia matura: unele doresc doar sexul si sunt in stare de orice compromis…care va dura oricum pina la un moment dat cind el barbatul tinar va fi acela care va spune STOP pt.o tipa mai tinara! si cealalta parte care doreste acelasi lucru de la el sexul….dar care nu va putea sa faca compromisul primei categorii. Nu cred in faptul ca ar putea exista interese comune…..o femeie matura ramine o femeie matura oricit sex ar inghiti…altceva este insa cu barbatii maturi si femeile tinere. In general o femeie tinara suporta un timp mult mai indelungat o astfel de relatie!!!Si sa nu uitam ca pt.barbati conteaza f.f.f.f.mult aspectul fizic. Deci???….

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.