Servirea felurilor de mancare si asezarea tacamurilor

Daca pestele sau crustaceele fac parte din aperitive, nu le mai serviti inca o data ca fel principal.

Daca serviti ca aperitiv feluri calde sau preparate care contin maioneza, oferiti-le dupa aceea invitatilor o supa clara (consome).

Daca serviti ca aperitiv salate, puteti oferi ca fel urmator o ciorba dreasa.

Paharele se pun in fata farfuriei, de la stanga la dreapta, in ordinea marimii lor. In stanga paharul de apa, apoi paharul de vin, paharul de tuica, in fine, cupa de sampanie usor retrasa.

Tacamurile se pun in ordinea folosirii lor. La dreapta farfuriei cutitul, la stanga furculita (daca serviti si supa, lingura se pune in dreapta cutitului).

Lingurita sau cutitul de branza se pune intre farfurie si pahar, cu coada orientata spre dreapta.

Servetelele se pliaza in patru si se aseaza in stanga furculitei.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.