Parul… si vopseaua

Ai inceput sa-ti vopsesti parul si, dupa mai multe drumuri la coafor te-ai gandit ca te poti vopsi si singura, mai ales daca nu ai timp sa pierzi ore intregi acolo.

Daca vei tine cont de cateva sfaturi, vei obtine o nuanta similara celei pe care o ai atunci cand te ridici de pe scaun, la coafor, si nici nu iti vei agresa suplimentar firul de par.

Sa presupunem ca iti doresti o anumita nuanta de blond si, dupa multe cautari, crezi ca ai gasit vopseaua perfecta: parul fotomodelului de pe ambalaj arata exact asa cum ti-ai dori. Nu iti recomand insa sa te orientezi in felul acesta… sansele ca parul tau sa dobandeasca o culoare similara sunt extrem de reduse.

Explicatia este simpla: tu ai cu totul alta nuanta naturala decat persoana din imagine. Pentru mai multa siguranta, citeste cu atentie instructiunile de utilizare a produsului si gandeste-te de doua ori daca printre indicatii vei regasi si necesitatea de a te decolora.

Procedura aceasta este una dintre cele mai agresive pentru firul de par, care risca sa se deterioreze.

Orice stilist iti va spune acelasi lucru: pentru ca firul de par sa nu aiba de suferit, cel mai indicat este sa alegi o nuanta cu cel mult doua tonuri mai deschisa decat cea naturala.

Daca alegi un ton mai inchis, firul nu va fi agresat. Decolorarea este un proces dificil si delicat, asa incat cu cat mai deschisa va fi nuanta pentru care optezi, cu atat mai mult timp va dura vopsirea parului.

Daca ti-ai facut permanent sau ti-ai intins parul, este necesara trecerea a cel putin doua saptamani pana la urmatoarea vopsire. Firul de par a fost supus deja unei proceduri agresive si este mult mai sensibil. Este necesar sa-i permiti sa se regenereze, folosind produse de ingrijire pentru par vopsit/permanent.

Daca, totusi, este absolut necesar sa te vopsesti mai repede, este de preferat sa apelezi la serviciile unui stilist.

Daca folosesti o vopsea noua, pe care n-ai mai incercat-o pana atunci, aplica mai intai pe o suvita, bine ascunsa de restul parului, in eventualitatea in care rezultatul nu ar fi cel dorit.

Procedand astfel, te vei asigura nu numai ca vei obtine nuanta vizata, dar si ca pielea capului nu este prea sensibila sau alergica la una dintre componentele vopselei.

Poti fi tentata sa faci abstractie de unele dintre regulile mentionate pe ambalaj – mai ales daca ai experienta in a te vopsi acasa.

Cu toate acestea, nu ar fi prea indicat sa amesteci doua nuante de vopsea, de exemplu… rezultatul ar putea fi dezastruos! In aceeasi nota, daca ti se spune ca nu este indicat sa te speli pe cap inainte de aplicarea vopselei, procedeaza intocmai (unele produse necesita aport de sebum pentru a-si face efectul).

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.