Cum putem alege un cadou?

Nu vom face cadouri obiecte pe care le avem in casa si nu ne plac. Daca sunt de valoare le putem da celor apropiati, in cazul in care acestia si le doresc – insa fara comentarii de genul: “ma mir ca-ti place, mie mi se pare oribil!”.

Nu daruim, daca nu ne pricepem, timbre unui filatelist, accesorii de pescuit unui pescar, culori unui pictor. Ei cunosc in mod cert niste mici magazine de specialitate care le satisfac pretentiile rafinate si pe care noi nu avem de unde sa le ghicim.

Daca dorim sa ne aratam recunostinta fata de cineva care ne-a facut un bine: medic, avocat, profesor etc, vom avea mare grija la alegerea cadoului. Este bine sa ne rezumam la albume de arta, cutii de bomboane, dulciuri facute de noi sau bauturi fine. Dar daca ne gandim la un obiect trebuie sa ne asiguram ca nu este total nepotrivit. Nu vom oferi obiecte voluminoase ce ocupa mult loc si, in nici un caz animale sau pasari, daca nu am intrebat in prealabil.

Nu vom da nimanui carti pe care nu le-am citit sau macar nu am primit asigurari de la o persoana competenta ca merita a fi citite.

Persoanelor cu care nu suntem in relatii apropiate nu le vom oferi obiecte de imbracaminte sau de toaleta. Ne limitam la o esarfa, un fular sau o colonie de foarte buna calitate. Nu cumparam si nu oferim farduri, colonii, spray-uri la intamplare, numai pentru a cumpara ceva. Orice om are preferintele sale si daca nu i le cunoastem, ne abtinem.

Din pacate se raspandeste obiceiul de a da bani in loc de cadou. Este o mare diferenta intre banii pe care un parinte ii da de ziua copilului sau pentru ca acesta sa-si cumpere o pereche de blugi pe masura si banii pe care ii aduce in “dar” mamei sale tanarul inginer, proaspat casatorit!

Nu se face! Banii, daca el considera ca trebuie dati, vor fi oferiti cu alta ocazie, iar la aniversare va aduce un cadou pe care l-a ales cu drag, dupa ce s-a gandit indelung.

Un cadou valoreaza cat doua daca este oferit la timp, adica strict in ziua in care are loc evenimentul.

Ambalajul unui dar este foarte important. Vom avea intotdeauna in casa panglici si hartii frumos colorate, pe care le vom cumpara cand ni se iveste ocazia, fara sa ni se para o cumparatura inutila.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.