Pe cine afectează oscilaţiile de temperatură şi cum le putem combate?

“Una caldă, una rece“ – aceasta pare a fi zicala ce descrie perfect oscilaţiile de temperatură din această perioadă. Astfel de variaţii meteorologice nu cauzează probleme doar în alegerea vestimentaţiei potrivite sau a stării de spirit, ci constituie un adevărat pericol pentru imunitatea organismului, lăsându-şi amprenta asupra sănătăţii organismului.

Este important să ştim că în general, un corp sănătos poate suporta fără dificultăţi chiar şi diferenţele mai mari de temperatură, însă mulţi dintre noi ne confruntăm cu anumite vulnerabilităţi fizice sau afecţiuni cronice. Astfel ca toţi aceşti factori externi precum precipitaţiile, umiditatea, presiunea atmosferică şi implicit variaţiile meteo, ajung să influenţeze în mod negativ un număr mare de persoane, declanşând dureri de cap, migrene, ameţeli, tulburări de echilibru, stări de slăbiciune şi apatie.

Problemele respiratorii – un factor de risc

„Un lucru esenţial pe care pacienţii trebuie să-l reţină, este acela că aceste oscilaţii de temperatură nu îi îmbolnăvesc în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă pot declanşa şi agrava anumite afecţiuni, în special cele de natură respiratorie. Astfel de schimbări exterioare produc un dezechilibru în interiorul organismului şi implicit al imunităţii, favorizând astfel apariţia virozelor respiratorii sau chiar a pneumoniilor. Cei care se confruntă cu bronşite astmatiforme sau cu astm bronşic ar trebui să evite ieşirile atunci când afară este ceaţă sau aer rece şi umed, iar cei mai vulnerabili sunt copii, bătrânii şi pacienţii cu probleme respiratorii cronice”, explică medicul imunolog şi specialist Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Oscilaţiile de temperatură aduc oscilaţii ale tensiunii pentru pacienţii cardiaci

Persoanele hipertensive se vor confrunta cu oscilaţii mai dese ale tensiunii arteriale, dar şi ale pulsului, ceea ce implicit va duce la agravarea tahicardiei. În cazurile în care vremea se răceşte brusc, acest lucru poate duce la creşterea indicelui tensiunii, în special dimineaţa dar şi la mărirea frecvenţei crizelor anginoase, pentru cei care s-au confruntat cu angina pectorală şi infarct miocardic. Mai mult decât atât, aceştia sunt expuşi şi apariţiei unui atac de cord, iar pentru fumători trebuie să se acorde în această perioadă o atenţie sporită, şi ei fiind supuşi unui factor de risc.
Vremea, un pericol pentru depresivi
Vremea instabilă poate aduce la rândul ei un dezechilibru psihic pentru persoanele meteosensibile, care vor avea stări emoţionale oscilante, iar în încercarea de a se adapta acestor noi condiţii, se pot confrunta cu stări de indispoziţie şi depresie. În plus, aceştia pot întâmpina probleme de concentrare şi insomnii, întrucât în aceste perioade organismul lor va trece printr-o adevărată provocare în a-şi menţine ritmul de odihnă, capacitatea de concentrare şi se pot simţi chiar slăbiţi, ameţiţi sau irascibili.
Pacienţii cu alergii – atenţie la vremea instabilă!
„Întocmai din cauza acestor oscilaţii bruşte, organismul este afectat din foarte multe puncte de vedere: îşi pierde ritmul de odihnă, creşte starea de oboseală şi se confruntă cu scăderea imunităţii. Toate acestea cumulate constituie un factor de risc ce va duce la agravarea alergiilor şi la creşterea sensibilităţii în faţa atacurilor bacteriilor şi virusurilor. Astfe, în aceste perioade meteo-oscilante cresc cazurile de bronşită infecţioasă şi sinuzită”, explică medicul imunolog, specialist Ropharma, Dr Tania Bejan.

Pericolul principal al schimbărilor bruşte ale vremii este faptul că produce dezechilibre ale sistemului imunitar, ceea ce mai departe declanşează o serie de afecţiuni cronice. Pentru a veni în ajutorul celor care se confruntă cu astfel de probleme, Ropharma vă aduce Kit-ul de imunitate, ce conţine: Activit Imuno Forte – supliment natural destinat creşterii imunităţii şi combaterii infecţiilor, Septusin – adjuvant în tratarea tusei prin rolul de fluidifiant al secreţiilor bronhice, bronhodilatator, secretolitic, bronholitic, mucolitic, expectorant şi Septogal+Lactoferină – eficient în cazul infecţiilor acute bacteriene, virale sau fungice cu localizare bucofaringiană: faringite, amigdalite, laringite, gingivite, stomatite. Kit-ul de imunitate Ropharma este disponibil în farmaciile Ropharma din toată ţara şi online pe www.ropharma-healthcare.ro

 
 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.