Imunitatea şi perioada prenatală

specialist epidemiologÎn timpul sarcinii, modul în care micuţul se va dezvolta este în profundă legătură cu atenţia pe care mămica o acordă propriei îngrijiri. Această interdependenţă între mamă şi făt este susţinută şi anatomic, prin cordonul ombilical – modalitatea principală prin care infantul poate asimila vitaminele, mineralele şi nutrienţii necesari pentru o creştere armonioasă şi dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

Reprezentantul medical Ropharma şi medic specialist epidemiolog, dr. Tania Bejan oferă sfaturi viitoarelor mămici pentru a combate carențele de nutrienţi şi a asigura anticorpii necesari organismului pentru a funcţiona la parametri optimi:

„În primul rând, se impune o dietă echilibrată, bazată pe legume şi fructe proaspete, care se află în sezon, iar în anotimpul rece, un rol esenţial îl au vitaminele prenatale. În acest sens, recomand suplimentul natural Activit Prenatal. Acesta conţine biotină, vitamina esenţială în optimizarea nivelului de energie, a tonusului muscular şi prevenirea diabetului infantil. În plus, în compoziţia Activit Prenatal se aflaă şi acidul folic necesar dezvoltării optime a sistemului nervos şi a coloanei vertebrale la făt, fierul pentru combaterea anemiei, iodul util în prevenirea apariţiei bolilor tiroidei la bebeluşi şi complexul vitaminic B ce susţine creşterea şi dezvoltarea armonioasă a fătului. În cele mai multe cazuri, aceste vitamine devin insuficiente în timpul sarcinii, de aceea suplinirea acestora este absolut vitală atât pentu mama, cât şi pentru cel mic.”

Introducerea vitaminelor în regimul de imunizare nu compensează însă o dietă sănătoasă. Aceasta trebuie să includă fructe şi legume variate, dintre care cele mai recomandate sunt: broccoli, fasole uscată, banane sau cereale, susţinute şi de un nivel optim de hidratare. Pentru că în timpul sarcinii, organismul reţine apa la nivelul ţesuturilor, este recomandat consumul a 2,5-3 litri de lichide, inclusiv ceaiuri prescrise de medic sau sucuri naturale de morcovi, mere sau citrice pentru calmarea greţurilor matinale.

În plus, este recomandat ca stilul de viaţă sănătos să fie completat de mişcare moderată, plimbări, exerciţii de Yoga sau Pilates ce ajută la stimularea nivelului de anticorpi şi întărirea musculaturii, pregătind astfel corpul pentru o naştere mai uşoară.

„Legătura unică atât la nivel fizic cât şi emoţional, dintre mămică şi făt se creează încă din perioada prenatală. Anxietatea, depresia sau oboseala sunt resimţite ca stări ostile ce induc disconfort celui mic, mai ales în condiţiile în care în timpul sarcinii, imunitatea scade deoarece organismul trebuie să fie mai puţin agresiv pentru a proteja infantul.Tocmai de aceea, evitarea stresului şi menţinerea unei gândiri pozitive au un impact vital nu doar asupra mamei, dar şi asupra bebeluşului”
, ne sfătuieşte specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

Pentru că perioada prenatală necesită grijă suplimentară din partea mămicii, suplimentul Ropharma, Activit Prenatal, este creat special pentru a susţine dezvoltarea armonioasă a fătului şi a asigura aportul necesar de vitamine în timpul sarcinii. În plus, Activit Prenatal acţionează terapeutic în formarea cartilajelor, oaselor, sistemului nervos, dinţilor şi gingiilor fătului, reducerea riscului apariţiei malformaţiilor sistemului nervos, dezvoltarea neurologică a fătului, combaterea anemiei, stimularea secreţiei lactice şi protejarea împotriva radicalilor liberi. Preţ: 9 Lei. Disponibil pe www.ropharma-healthcare.ro şi în Farmaciile Ropharma din toată ţara.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.