Uleiul de măsline

Olive oil utilisationsUleiul de măsline este folosit de sute de ani ca leac şi remediu pentru boli diverse. Medicii şi nutritioniştii consideră uleiul de măsline, mai ales cel extra virgin, ca elixir al vieţii, contribuind la menţinerea sănătăţii.

Denumit şi uleiul frumuseţii, are numeroase aplicaţii şi în cosmetică, având extrem de multe aplicaţii, fiind folosit ca exfoliant, produs de curăţare sau pentru hidratare.

Să vedem câteva reţete utile pe care le putem folosi ca remedii naturale în diferite afecţiuni şi ca tratamente cosmetice.

Paradontoza. Masarea gingiile de 3 ori pe zi pentru a reduce riscul de parodontoză.

Constipaţia. Consumaţi dimineaţa o lingură sau două de ulei de măsline cu zeamă de lămâie.

Ulcerul duodenal. Se bate un albuş de ou prospăt cu o linguriţă de zahar pudră şi o lingură de ulei de măsline până se face cremă. Se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 10 zile.

Gastrita. O linguriţă de ulei de măsline extravirgin înainte de fiecare masă protejează stomacul împotriva ulcerului şi gastritei.

Probleme hepatice sau biliare. 1-2 linguri de ulei dimineaţa înainte cu o jumătate de oră de micul dejun sau înainte de fiecare masă.

Reumatism. Fierbeţi timp de 10 minute o ceapă mare tăiată mărunt, 4 linguri de ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Amewstecul se bea seara, cât mai cald posibil. După două ore, înainte de culcare, se bea un decoct de cruşin (o linguriţă la cană, fiert 3 minute). Tratamentul durează 7 zile şi se efectuează o dată pe an.

Artroza. Frunzele tinere de nuc se lasă timp de 4 ore la macerat în ulei de măsline,apoi se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Se poate efectua masaj cu ulei de măsline şi suc de lămâie, încălzite în amestec pe foc şi aplicate pe articulaţiile dureroase. Îl puteţi lăsa peste noapte pentru un efect mai puternic.

Uleiul de măsline s-a dovedit eficient pentru calmarea arsurilor. Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

Ten uscat. Se folosesc comprese călduţe care se aplică timp de 3-4 minute pe pomeţi, frunte şi tâmple, apoi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Tenul îşi va recăpăta strălucirea după câteva şedinţe. Uleiul înmoaie pielea, hidratează, regenerează şi ajută la îndepărtarea impurităţilor.

Pentru tenul ridat şi deshidratat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură cu miere şi o lingură cu ulei de măsline. În amestec se poate adauga şi puţin suc de fructe sau legume – lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână. Efect de întinerire a tenului şi de netezire a ridurilor are şi masca din ulei de măsline amestecat cu tărâţe, care se aplică în acelaşi mod.

Pete maronii. Amestecaţi bine o lingură de mălai cu un sfert de linguriţă de pudră din coaja de portocală (se poate realiza din cojile uscate de la o portocală, măcinate fin într-o râşniţă de cafea), o lingură de lapte bătut şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe faţă şi pe decolteu şi menţineţi până începe să se usuce. Masaţi uşor pielea cu degetele, până când devine strălucitoare. Clătiţi faţa mai întâi cu apă caldă, apoi cu apă cât mai rece. Veţi îndepărta astfel petele maronii, iar pielea va deveni netedă şi catifelată.

Ca să realizaţi o mască pentru ten gras trebuie să amestecaţi bine o linguriţă de mălai cu câteva picături de zeamă de lămâie verde, jumătate de linguriţă de lapte şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Aplicaţi pasta obţinută pe piele pentru o jumătate de oră. Clătiţi din abundenţă cu apă călduţă.

Acnee. Comprese cu ulei de masline virgin amestecat bine cu 100 picături de ulei esenţial de lavandă. Se aplică pe coşuri sub formă de comprese sau se masează uşor. Rezultatele se vor vedea cupă câteva zile.

Pentru întărirea unghiilor, înmuiaţi-le timp de 10 minute în ulei de măsline călduţ, o dată pe săptămână. Ele vor deveni mai puţin casante.

Uleiul de măsline conferă strălucire părului uscat şi deteriorat. Pregătiţi o mască hidratantă dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură cu ulei de măsline. Masaţi părul cu acest amestec înainte cu 20 de minute de baie. Nu folosiţi decât cantitaţi mici de uleid e măsline, pentru că excesul poate provoca o uşoară îngrăşare a părului. Contra căderii părului se masează pielea capului seara, timp de 10 zile.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.