Ghidul alimentaţiei pentru anotimpul rece

York Test RomaniaYork Test România lansează Ghidul Alimentaţiei pentru Anotimpul Rece, oferind cele mai importante şi utile informaţii cu privire la dieta pe care pe care trebuie să o urmăm în această perioadă pentru a ne menţine imunitatea crescută.

Pe lângă beneficiile unei diete potrivite, acest ghid ne ajută să aflăm care este aportul de nutrienţi de care avem nevoie zilnic şi cum ne influenţează anumite alimente sănătatea.

„Alimentaţia reprezintă elementul de bază în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Fiecare dintre noi trebuie să acordăm importanţa cuvenită acestui aspect şi să ne informăm cu privire la beneficiile pe care le aduce, dar şi la dezavantajele care pot surveni în cazul unei diete inadecvate. Am lansat acest ghid pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor care vor să urmeze un stil de viaţă sănătos, dar şi celor care vor să afle mai multe informaţii despre alimentele care fac parte din dieta lor zilnică“, declară Amira Syoufi, Country Manager York Test România.

Excesul de proteine este toxic
În anotimpul rece, coşul de alimente trebuie să conţină mai multe alimente bogate în calorii. Acele produse care „ne ţin de cald“ iarna sunt foarte bogate în proteine şi lipide, de aceea apetitul este mai crescut şi simţim nevoia să consumăm mai multă carne. Cu toate acestea, excesul de proteine din alimentaţie poate deveni toxic, în special la nivel hepatic şi renal. Astfel, se recomandă consumul de carne slabă, ouă şi lactate degresate parţial.

Broccoli şi conopida, cele mai importante legume în detoxifiere
Prin conţinutul crescut de fibre şi aportul caloric redus, broccoli şi conopida sunt ideale pentru scăderea ponderală. Conţin sulforan, un fitonutrient adjuvant în tratarea infecţiei cu Helicobacter Pylori şi fitoestrogeni care ameliorează simptomele legate de instalarea menopauzei.

Sfecla roşie, una din legumele preferate iarna
Consumul de suc proaspăt de sfeclă roşie în timpul sezonului rece creşte rezistenţa organismului la infecţiile respiratorii, având şi efect depurativ şi diuretic. Împreună cu sucul de varză, ţelină şi morcov, sucul de sfeclă roşie este un bun protector anti-tumoral.

Lintea şi fasolea, cele mai frecvente legume care provoacă intoleranţă alimentară
Lintea, fasolea, mazărea şi orezul au conţinut scăzut de grăsimi, dar sunt bogate în proteine, carbohidraţi şi fibre, ceea ce le recomandă consumului în sezonul rece. Cu toate acestea, în urma statisticilor efectuate de York Test România s-a constatat faptul ca lintea şi fasolea sunt cele mai frecvente legume responsabile pentru apariţia intoleranţei alimentare.

Ghidul Alimentaţiei pentru Anotimpul Rece a fost realizat împreună cu medicii nutriţionişti de la clinica York Test România şi poate fi descărcat de pe site-ul www.yorktest.ro/http://www.yorktest.ro/zips/descarca.zip.

Despre York Test
York Test, adus în România de către Gaya Health Services în 2011, a fost recunoscut de numeroşi oameni de ştiinţă din întreaga lume. York Test deţine cele mai dezvoltate laboratoare în domeniu, recunoaşterea sa fiind adusă inclusiv de către Regina Marii Britanii, prin acordarea titlului „Queen’s Award for Enterprise Innovation”.
York Test reprezintă o procedură simplă şi non-invazivă de recoltare a unei probe de sânge pentru stabilirea intoleranței alimentare. Proba este prelucrată în laboratoarele din Marea Britanie, iar rezultatul este gata în 15 zile lucrătoare. Serviciul York Test include şi o consultanță de nutriție, în cadrul căreia sunt interpretate rezultatele şi este alcătuită o dietă personalizată. York Test acoperă o arie de 113 alimente – fructe, legume şi produse de proveniență animală.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.