5 lucruri pe care trebuie sa le ştiţi înainte de a urma un tratament de albire

smileÎn zilele noastre, standardele estetice impuse de societate îi determină pe tot mai mulţi oameni să apeleze la tratamente de albire dentară. Multe persoane consideră albirea dinţilor o modalitate de a-şi îmbunătăţi zâmbetul. Există numeroase modalitati de albire dentară, inclusiv măsuri care pot fi luate de către pacient de acasă, dar cele mai rapide tratamente rămân cele realizate la cabinetul medicului stomatolog, ne spun specialiştii de la cabinetul stomatologic Cris Smile.

Totuşi, ce ar trebui să ştim înainte de a apela la un astfel de tratament stomatologic pentru albirea dinţilor?

În primul rând, ce reprezintă procedura de albire a dinţilor? Acest tratament stomatologic îmbunătăţeşte culoarea dinţilor şi reduce modificările de culoare pentru un zambet mai frumos. Gradul de albire obţinut nu este acelaşi, el variind de la persoană la persoană.

În cazul tratamentul la cabinetul stomatologic, un gel de albire este aplicat pe dinţii pacientilor pentru 20 de minute şi o lumină specială este folosită pentru a activa gelul, care acţioneaza asupra zonelor cu probleme. Cu kit-ul de albire la domiciliu, pacientul va purta câteva ore sau peste noapte, pe o perioada de câteva săptămâni, o gutieră speciala realizata de medicul dentist. Îmbunătăţiri sunt observate dupa 2 – 5 săptămâni. Deşi dau rezultate după mai mult timp, kiturile de albire sunt mult mai flexibile şi la fel de eficace ca un tratament pe scaunul stomatologic.

În al doilea rând, înainte de a începe un tratament de albire, este necesar un control amănunţit al stării de sănătate orală. De exemplu, prezenţa cariilor dentare este o problemă. Acestea ar trebui tratate, întrucât gelurile de albire aplicate în timpul albirii pot trece prin fisurile create de carii, ajunge în interiorul dintelui şi cauzeaza sensibilitatea dinţilor.

În al treilea rând, trebuie identificată o eventuală sensibilitate a dinţilor înainte de aplicarea gelului de albire. Acest gel nu produce nici o sensibilitate permanentă, dar poate provoca disconfort in timpul tratamentului.

În al patrulea rând, albirea dentară nu durează o viaţă. Efectele tratamentului sunt vizibile pentru câţiva ani, durata depinzând şi de structura dinţilor şi de substanţele colorate consumate (tutun, cafea, ceai, băuturi tip cola). Coloraţiile uşoare pot fi remediate ulterior şi cu un kit de albire la domiciliu.

Nu în ultimul rând, tratamentul profesionist de albire dentară nu ar trebui să cauzeze daune dinţilor. Cu toate acestea, nu ar trebui să urmaţi un tratament fără consultarea medicului dentist, care va verifica eventuala prezenţă a cariilor şi sensibilităţii dinţilor. În timpul tratamentului este posibil să simţiţi un uşor discomfort, motiv pentru care nu este indicat să consumaţi imediat băuturi foarte calde sau reci, citrice sau să fumaţi. Efectele vor dispărea la câteva zile de la terminarea tratamentului.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.