Sărmăluţe de primăvară

Spring Stuffed Rolls recipeAuthor: Angela D.

Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de miel, 1 ou, 3 cepe potrivite, 1 ceşcuţă orez, 1 felie pâine, sare, vedreaţă (mărar, pătrunjel), foi de viţă, spanac sau ştevie, 3 linguri bulion de roşii, borş

Mod de preparare:

Se toacă prin maşină carnea şi ceapa, sau dacă avem carne tocată o amestecăm cu ceapa tocată mărunt. Se încorporează în compoziţie oul, orezul spălat, felia de pâine înmuiată în lapte sau apă şi stoarsă, pătrunjelul şi mărarul tocate fin.

Frunzele de viţă se opăresc în apă cu sare care a dat în clocot, până îşi modifică puţin culoarea şi se înmoaie (circa 4-6 minute), apoi se scot cu o spumieră şi zeama se păstrează. Dacă nu avem frunze de viţă, putem folosi frunze de spanac sau de ştevie, care se opăresc la fel ca mai sus. De asemenea, există în piaţă frunze de viţă în saramură, pe care le ţinem 15 minute în apă rece să se desăreze.

Se ia câte o frunză şi se aşază pe un tocător, la fel cum procedăm la sarmalele din frunze de varză. Se taie codiţa fiecărei frunze. Pentru frunzele de ştevie, se taie nervura din mijloc şi se folosesc cele două părţi de frunză. Se pune la un capăt o linguriţă din compoziţie (sau mai puţin, în funcţie de mărimea frunzei), şi se rulează sarmaua, având grijă să introducem lateralele frunzei înăuntru. Sarmalele formate se aşază în rânduri circulare în cratiţă, iar la sfârşit se acoperă cu apa în care au fiert frunzele, amestecată cu bulionul. Pentru frunzele din saramură se pune numai bulionul desfăcut în apă.

Cratiţa se lasă în cuptor să fiarbă până scade sosul, apoi se adaugă borşul cald şi se lasă să fiarbă până când sarmalele se rumenesc uşor.

Se pot servi cu smântână sau iaurt, după gust.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.