Colivă moldovenească

Coliva Sambata MortilorIngrediente: 1 kg boabe de grâu, 250 g zahăr, 150 g miere, 100 g pesmet alb, 500 g miez de nucă, 50 ml coniac, 1 plic zahăr vanilat, coajă rază de la 2 lămâi, 200 g bomboane, 1 bucată ciocolată cu lapte, 100 g zahăr pudră, sare

Mod de preparare:

Grâul se înmoaie în apă, se alege de pleavă, mizerii etc. şi se pune la fiert în apă cu puţină sare, la foc potrivit, eventual se aşază o plită între foc şi oală pentru a evita afumarea grâului. În timpul fierberii se amestecă grâul ca să nu se prindă de fund.

Dupa ce grâul este fiert, se lasă să se răcească şi se adaugă zahărul, mierea topită, nucile măcinate, coniacul, pesmetul, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.

Se aranjează grâul pe o farfurie sau pe un platou şi se cerne deasupra zahărul pudră, apoi se orneaza cu bomboane colorate şi ciocolată.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center