Clătite bănăţene

pancakesAuthor: A.D.

Ingrediente: 8 clătite preparate după reţeta fiecăreia, 250 g brânză de vaci, 5 ouă, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g smântână, 250 cană zahăr, stafide, unt pentru uns vasul

Mod de preparare:

În brânza de vaci se încorporează 1 ou, 50 g zahăr, stafide şi 1 plic zahăr vanilat.

Celelalte 4 ouă: se sdepară gălbenuşurile de albuş. Gălbenuşurile se mixează cu 1 plic zahăr vanilat, smântâna si 80 g zahăr. Abbuşurile se bat spumă tare, se adaugă restul de 120 g zahăr şi se continuă mixarea până la dizolvarea zahărului.

Se umplu cătitele cu amestecul de brânză de vaci, se împachetează ca sarmalele şi se aşază într-un vas termorezistent, uns cu unt. Peste clătite se toarnă crema de gălbenuşuri cu smântână şi se introduce vasul în cuptorul încins la 180 grade.

După aproximativ 10 minute, când începe să se închege pe margine crema de gălbenuşuri, se scoate asul din cuptor şi se aşază bezeaua de albuşuri deasupra.

Se reintrodzce vasul în cuptor, unde rămâne până la caramelizarea bezelei.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.