Ardei copti pentru iarna

Ingrediente: 6 kg ardei grasi (rosii, galbeni si verzi), 100 ml otet, 100-150 ml ulei de masline (depinde cat de gras doriti sosul), 2 catei de usturoi, sare mare pentru aruncat pe ardei

Mod de preparare:

Se coc ardeii pe plita sau pe gratar, se asaza intr-un castron cu capac, se arunca peste ei sare mare si se lasa 2-3 ore sa stea acoperiti. Se curata apoi de coaja si samburi deasupra unei site aflate intr-un castron in care se aduna sucul pe care-l lasa. (eu i-am intepat mai inainte in varf si am lasat sucul sa se scurga) Sucul se streoara prin sita de ceai si se patreaza intr-un recipient.

Ardeii curatati se pun in borcane curate si uscate, clatinand boorcanele ca sa se aseze mai bine.

Intr-o craticioara se pun toate ingredientele si sucul lasat de ardeii copti. Se da intr-un clocot, amestecand ca sa se topeasca sarea. Amestecul se toarna peste ardeii asezati in borcane, pana sunt perfect acoperiti.

Daca va ramane suc, nu strica sa-l pastrati ca sa-l adaugati cand scoateti ardeii din borcane pentru servire. (eu am pastrat intr-o sticla de jumatate de litru, la frigider)

Astupati borcanele si scuturati energic pentru distribuirea lichidului. Daca mai este nevoie, adaugati suc pana cand se acopera ardeii. Au iesit 5 borcane de 800 g pe care le-am pus la frigider. In camara se pot pastra pe timp racoros.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • teodorina vinteler

    trebuie pus hrean si la sterilizat ptr a pastra in pivnita. nu la frigider.

 
 

Leave a reply to teodorina vinteler

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center