Menu de Cannes

Author: Electrolux

Castigatorii concursului Electrolux, Menu de Cannes, echipa Les Cook and Roll, au primit aprecierile juriului Festivalului, iar Robert de Niro i-a felicitat pentru calitatea mesei pregatite.

Pranzul luat astazi de juriul Festivalului de la Cannes a marcat finalul competitiei Electrolux Menu de Cannes, in care cei mai talentati maestri bucatari, stilisti si designeri din Franta si Rusia s-au intrecut in a pregati cele mai spectaculoase cine.

Duminica, 15 mai, echipele din Franta si Rusia au concurat in Pavilionul Agora pentru a pregati o masa care sa-l impresioneze pe Robert de Niro, toate acestea in fata unui juriu de experti. Meniul castigator, servit azi, a fost evaluat cu nota 8 din 10 de catre Jude Law insusi.

Pentru a impresiona juriul, echipa castigatoare, ‘Les Cook and Roll’ din Franta, s-a inspirat din locul de nastere al lui de Niro si respectiv locatia hotelului sau. In aranjarea mesei s-a pornit de la eleganta Hotelului Greenwich din New York si au fost folosite imagini ale picturilor realizate de tatal lui Robert de Niro. Stilul eclectic, vintage al aranjamentului mesei se potrivea cu tinutele de gala purtate de invitati. Meniul contine feluri de mancare rustice, din Sicilia, gatite cu cele mai moderne tehnici.

Juriul Festivalului s-a delectat cu un antreu de puree de cartofi, urmat de flori de dovlecel umplute cu homar, cod sarat cu alge de mare si legume de sezon, iar la desert s-a servit mascarpone cu zmeura, impreuna cu gheata aromata.

Maestrul Damien Duquesne din echipa Les Cook and Roll a declarat: “Am fost bucurosi si entuziasmati de propunerea Electrolux de a gati pentru juriul Festivalului, tinand cont mai ales de standardele inalte ale echipei concurente. Aceasta competitie a fost o ocazie sa-mi impartasesc pasiunea pentru gatit atat cu Robert de Niro, cat si cu ceilalti oameni de acasa care au urmarit aventura noastra. Vom ramane cu totii cu niste amintiri foarte frumoase de la Cannes!”

Sandra Suria, presedintele juriului in competitia Menu de Cannes Grand adauga: “Meniul pregatit de echipa Les Cook and Roll a fost aproape de perfectiune. Echilibrul dintre textura si savoare, impreuna cu eleganta si designul mesei au creat un rezultat unic.”

Echipa concurenta, Taste of Life, din Rusia, va avea ocazia de a pregati pranzul lui de Niro din data de 17 mai, in bucataia din Agora, impreuna cu Philippe Joannes, director regional Lenôtre Cote d’Azur.

Neil Gannon, director de marketing Electrolux, a declarat: “Competitia Menu de Cannes’ a fost o experienta inedita pentru toti cei implicati, inclusiv pentru Electrolux. Le-am oferit participantilor ocazia de a-si pune in valoare talentul, de a invata de la expertii industriei si de a impartasi, in acelasi timp, toata aceasta experienta celor de acasa. Suntem mandri ca am luat parte la aceasta aventura, din care am aflat mai multe despre ceea ce isi doresc clientii nostri.”

Meniul castigator in cadrul competiei Menu de Cannes, realizat de echipa Les Cook and Roll (Franta), care a fost servit juriului in data de 16 mai:

Puree de cartofi cu usturoi
Flori de dovlecel umplute cu homar si caponata siciliana
Cod sarat servit cu alge si legume de sezon
Mascarpone cu zmeura si gheata aromata

Meniul pregatit de echipa ‘Taste of Life’ (Rusia):

Vodka de coacaze preparata in casa
Interpretare moderna a borsului
Carne de vita frageda in vin rosu si sos de ciocolata, servit cu salata verde si paine neagra
Tarta de coacaze, gem de morcovi si serbet rusesc

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.