File de miel cu Ratatouille
Ingrediente (4 portii): 600 g muschi de miel, sare, piper, 2 fire rozmarin, 2 fire tarhon, 4 linguri ulei de masline, un ardei gras verde si unul rosu, 1 dovlecel, 1 vanata, 1 ceapa, 1 cutie de rosii in suc(400 ml)
Se incinge cuptorul la 250 grade. Carnea se spala, se sterge, se sareaza, se pipereaza si se inconjoara de cate un fir de verdeata. Se toarna deasupra ei 2 linguri ulei si se lasa in cuptor circa 20 de minute.
Pentru Ratatouille: taiem bucati ardeii, dovlecelul si vanata. Ceapa se taie fin si se caleste in restul de ulei. Se adauga legumele, se fierb impreuna, dupa care se adauga rosiile si sucul lor. Se inabusa impreuna 20 de minute, acoperit, iar apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea se taie felii si se serveste cu garnitura de Ratatouille. Se mai poate servi folisind cartofi la cuptor si salate de primavara.