Sangerete

Ingrediente: cateva mate groase (pot fi si de vaca), 1 litru sange de porc, 1 kg carne grasa de la gat, 1/2 kg slanina, 1/2 kg sorici, 1/2 kg orez, sare, piper, cimbru, ienibahar

Mod de preparare:

Spalati bine matele in apa amestecata cu otet si lasati-le in apa rece. Fierbeti in apa cu putina sare carnea, soriciul, slanina si orezul. Se fierb pana se umfla, dar raman tari.

Se fierbe si sangele in cateva clocote. Se toaca la masina soriciul si carnea. Slanina se toaca din cutit pentru un aspect mai frumos.

Se amesteca intr-un vas toate ingredientele, cu mirodeniile, dupa gust si 200 ml din zeama in care a fiert carnea, ca sa se lege.

Se scurg matele de apa si se umplu. Se fierb 10-15 minute de la primul clocot, sa se umfle bine orezul si sa se inchege.

Se poate manca asa cum e, afumat (tine mai mult), se poate fierbe si servi cu hrean sau musdei de usturoi sau se poate praji in untura, ca in Ardeal.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center