Teste genetice pentru determinarea legaturilor familiale

Prezentare efectuata de Dl. Dr. Frank Pfannenschmid, Director General DelphiTest GmbH Germania

DelphiTest este un institut de cercetare german ce ofera servicii revolutionare in genetica. DelphiTest GmbH ofera si alte analize genetice pe langa testele de paternitate. Aceste teste permit determinarea si a altor legaturi familiale.

Testul de Paternitate

Pentru a verifica daca un barbat este tatal biologic al unui copil. Pentru realizarea testului sunt necesare mostre provenite de la tata si copil. O mostra de la mama va creste probabilitatea testului, totusi nu este necesara pentru realizarea acestuia. Este posibila compararea a mai multor tati potentiali ai unui copil sau a mai multor copii potentiali ai unui tata.

Daca totusi nu este posibila prelevarea unei mostre de la presupusul tata, testul de paternitate poate fi inca realizat. Putem, in acest caz, sa utilizam mostre de la fratele, tatal sau bunicul potentialului tata. Aceste mostre vor fi testate pentru cromozomul Y. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest test, consultati ceea ce este scris sub titlul “Teste pentru barbati inruditi, membri ai aceleiasi familii”.

Pentru verificarea copiilor unei femei, testul cromozomului X poate fi realizat – cititi mai jos.

Testul de Maternitate

Este mama unui copil mama lui/ei biologica? Pentru aceasta intrebare oferim un test similar celui de paternitate. Vom avea nevoie de mostre provenite de la mama si copil.
Daca nu exista mostre ale presupusei mame, pot fi testate mostrele apartinand mamei, fratelui, sorei sau bunicii acesteia. Acest test va fi in conformitate cu metoda mt-ADN. Cititi informatiile suplimentare aflate la titlul “Teste pentru femei inrudite, memebre ale aceleiasi familii”.

Teste pentru a determina daca doi barbati sunt frati

Acest test va indica daca doi frati presupusi au intr-adevar acelasi tata. O mostra a tatalui nu este necesara. Vom face testul cromozomului Y, care nu poate fi transmis decat de la tata catre descendentii sai de sex masculin. Acest cromozom trebuie sa fie exact la fel pentru cei doi frati. O mostra provenita de la mama nu este necesara.

Daca exista indoiala ca mama nu este aceeasi pentru cei doi frati, putem efectua testul mt-ADN. O mostra provenita de la mama nu este necesara pentru aceasta operatiune.

Test pentru a determina daca doua femei sunt surori

Acest test este menit sa indice daca doua femei (cu aceeasi mama sau cu mame diferite) au acelasi tata. Vom analiza cromozomul X care a fost transmis de la tata catre cele doua surori.

Acesta este un test relativ recent iar probabilitatea este intr-o oarecare masura scazuta fata de cea a testului clasic de paternitate. Totusi, in majoritatea cazurilor putem oferi un rezultat destul de clar. Mostrele mamei, sau ale mamelor sunt necesare. In prezent, DelphiTest dezvolta noi markeri pentru a spori probabilitatea.

Test pentru a determina daca exista o legatura de frate-sora

Acest test este dificil pentru ca nu este un test simplu de frate-frate, sora-sora. Suntem unul din putinele laboratoare din Germania care ofera o solutie in cazuri ca acestea.

Teste pentru barbati inruditi, membri ai aceleiasi familii
Un test care este similar celui pentru frate-frate permite verificarea legaturilor familiale de sex masculin intr-o familie. Cromozomul Y este intotdeauna transmis din tata in fiu in cadrul unei familii. Acest aspect presupune ca noi vom gasi acelasi cromozom Y la toti barbatii cu legaturi familiale, spre ex. bunic-nepot, var-var, unchi-nepot.
Teste pentru femei inrudite, memebre ale aceleiasi familii
Acest test este posibil cu ajutorul testului mt-ADN. ADN-ul mt este transmis numai de catre mama.

In consecinta este posibila verificarea mostenirii de sex feminin si compararea, spre exemplu a bunicii cu nepotul fara analiza mostrelor provenite de la mama. Pentru acest test putem utiliza mostre provenite de la mama, bunica, frati, surori sau stranepoti.

De ce test am nevoie?

V-am prezentat cinci teste diferite (testul de paternitate, testul cromozomului Y, testul cromozomului X, testul frate-sora si testul mt-ADN). Aceste teste ne permit sa determinam mai multe legaturi diferite din interiorul unei familii.

Nu sunteti sigur de care test aveti nevoie?

Contactati-ne – www.delphitest.org – suntem bucurosi pentru ca va putem ajuta. Informati-ne despre relatia din interiorul familiei dumneavoastra pe care doriti sa o testate, iar noi vom determina cea mai buna metoda de testare pentru problema dumneavoastra.

DelphiTest GmbH Germania
www.delphitest.org

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.