„Bab Gulyas“
Ingrediente: 300 gr carne de porc sau vita, un ciolan mic afumat, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2-3 cepe, 5 rosii decojite taiate cubulete, boabe de fasole uscata (tarcata sau inchisa la culoare), 2-3 cartofi, ulei, sare, piper, boia sau crema de gulyas, frunze de patrunjel, telina tocate marunt, ardei iute (daca doriti sa fie mai picant)
Intr-un castron, se pun boabele de fasole la inmuiat cu o seara inainte de pregatirea mancarii.
Ceapa se taie marunt, iar carnea si ciolanul cubulete.
Se taie legumele. Se pune ceapa la calit in ulei, se adauga carnea si ciolanul. Dupa ce se calesc putin, se adauga morcovii si patrunjelul cu radacina taiata. Se calesc un pic pe foc si se adauga crema de gulyas, boiaua piperul si ardeiul iute, daca doriti sa fie mai picant.
Se toarna apa, adugam boabele de fasole si verdeturile pe care le lasam sa fiarba la foc mic pana cand fasolea si carnea sunt fierte. Cartofii curatati si taiati cubulete se adauga spre sfarsit, ca sa nu se sfarame. Daca mai e nevoie se mai adauga apa, ca sa mai fiarba.
Delicios!
at 11:52 am
Super buna ciorba!!
at 6:14 pm
excelent!se pune si putin chimen