Medalion de porc

Ingrediente (4 portii): ulei de masline pentru prajit, 1 vanata taiata in felii subtiri de 1 cm, sucul de la 1 lamaie, 250 g pastai de fasole verde taiata, 400 g file de porc taiat in bucati rotunde, 4 rosii taiate in sferturi, 1/4 cana de masline negre fara samburi, sumac (oterar)

Mod de preparare:

Incalziti o tigaie de teflon sau un gratar la foc mediu. Dati cu ulei pe bucatile de vinete si asezonati cu sare si piper. Prajiti 4-5 minute pe fiecare parte pana capata o nuanta aurie. Puneti bucatile prajite pe o farfurie si stropiti-le cu o lingura de zeama de lamaie, apoi taiati feliile in jumatate.

Pregatiti fasolea fierband-o intr-o oala, in apa fiarta si sare timp de 2-3 minute pana se inmoaie, dupa care scurgeti apa.

Taiati fileul de porc in 12 bucati cu o grosime de 5 mm. Puneti bucatile pe gratar timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana sunt aproape patrunse. Scoateti pe o farfurie si acoperiti cu folie ca sa le mentineti calde.

Dati cu ulei pe rosii, asezonati cu sare si piper si prajiti-le intorcandu-le de pe o parte pe alta timp de 3-4 minute, pana devin aurii.

Puneti vinetele, fasolea, rosiile, maslinele si sucul ramas de la gatit intr-un castron mare. Amestecati usor. Formati portiile de legume si carne pe farfurii. Presarati sumac si sucul de lamaie ramas.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center