Parintii nostri au facut sex?

Author: Ella Kosta

Haideti sa recunoastem ca cei mai multi dintre noi ne-am pus intrebarea asta. Tabu-urile care exista in ceea ce priveste sexul sunt multe si dureaza cam de cand a aparut si civilizatia.

De ce este un subiect tabu? Raspunsul nu este simplu. Insa sa stam si sa cugetam un pic. Omul, fiinta superioara, a descoperit mereu noi modalitati de a invinge natura. Crescand mereu capacitatea sa de a supravietui, ingradirea sexului a fost o lege naturala a evolutiei pe care fiinta umana a simtit-o si a adoptat-o instinctiv, reglementand raporturile sexuale, inmultirea excesiva putand duce la scaderea nivelului de trai.

Suna prea pragmatic, nu? Intr-adevar, dar chiar si sentimentele pot fi explicate raportandu-ne la legile evolutiei.

Intorcandu-ne in zilele noastre, am evoluat de asemenea si in ceea ce priveste controlul nasterilor. Deci controlul sexului. Putem face sex de placere, fara a ne trezi cu o spuza de copii. Si astfel activitatea sexuala capata o noua dimensiune.

La acest lucru „de vina“ este si rapiditatea cu care circula informatia. Un copil nu mai poate fi aparat de a afla, cu mult timp inainte de dezvoltarea sexuala, fizica si psihologica, cum sta treaba cu activitatea sexuala. Mai mult, va afla informatii disparate, pe care nu le poate lega inca. Ceea ce ii poate trezi curiozitatea, il poate face sa incerce lucruri a caror vreme nu ar trebui sa vina decat mult mai tarziu.

Ar trebui sa intelegem ca sexul trebuie scos din lista subiectelor tabu. Avem nevoie de educatie. Parintii sa renunte la povestile cu albinute si sa incerce sa faca putina psihologie.

Pentru ca, astazi, sexul a devenit foarte important intr-o relatie. El este cel care mentine pasiunea dintre doi oameni. Este modul in care iti consumi energia si poti aplana unele conflicte, este modul in care doi oameni se apropie unul de altul, si se pot cunoaste bine.

Sexul reprezinta o parte a vietii noastre, pe care trebuie sa o recunoastem ca atare.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.