Placinta scotiana din carne de oaie
Ingrediente: 600 g carne slaba de oaie, 2 cepe, 2 morcovi mari, 4 fire telina, 200g g ciuperci champignons, 2 linguri ulei, 1 foaie dafin, sare, piper, 2 lingurite faina, 125 ml supa de carne, 1 lingura bulion, 600 g cartofi, 4 linguri lapte, 2 linguri unt, 1 lingura patrunjel tocat de garnisit
Se spala carnea, se sterge, se taie cuburi. Se curata ceapa, se toaca. Se spala si se curata morcovii si telina, care se taie cuburi. Se curata ciupercile si se taie felii.
Se prajeste carnea si se adauga ceapa, legumele, ciupercile si foaia de dafin. Se sareaza, se pipereaza si se presara faina. Se amesteca bulionul cu supa si se toarna deasupra, se fierbe 30 minute.
Se spala cartofii, se curata, se taie cuburi, se fierb 20 minute in apa cu sare. Se incinge cuptorul, se scurg cartofii, se zdrobesc si se amesteca cu lapte caldut si unt.
Se pune carnea intr-o forma de sufleu si se acopera cu piureul. Se coace 30 de minute.