Baghete cu nuci
Ingrediente: Aluatul: 1 ou intreg, 1galbenus, 100 g nuci, 1 lingura rom sau zeama lamiie, 280 g zahar pudra. Glazura: 1 albus, 140 g zahar pudra, 1 lingura zeama lamaie
Un ou intreg, un galbenus si o lingura de rom se freaca timp de 10 minute. Nucile se baga la cuptor sa devina crocante 10 minute, se curata de coji si se trec prin masina de nuci.
Se amesteca nucile cu compozitia de ou si se framanta sa devina ca o pasta. Compozitia se pune pe o foaie de celofan in tava, se da forma de dreptunghi presand cu mana. Foaia de compozitie se taie baghete cu cutitul trecut prin faina.
Pentru glazura se bate albusul spuma, se adauga zaharul, zeama de lamaie, se amesteca bine pana se formeaza o crema care se toarna de-a lungul si de-a latul baghetelor. Tava se baga la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se usuce pe un platou.